Досить відомий в Україні ресторатор Алекс Купер запустив свій новий проєкт: ним став ресторан бесарабської кухні “Татар Бунар”, на меті якого є популяризація автентичної кухні Бесарабії з усіма її найцікавішими стравами.

У ресторані “Татар Бунар” завжди будуть представлені локальні та сезонні вишукані страви, напої та навіть посуд і меблі з цього самобутнього регіону. Відкриття відбулось у червні, меню буде поступово розширюватися. Саме страви, які ще в дитинстві куштував Алекс Купер будуть найчастіше пропонуватися відвідувачам. Кухня Бесарабіїє така, що не відноситься а ні до молдавської, а ні до румунської чи болгарської. Це у своєму роді нішевий регіональний проєкт, який покликаний розширити знання про унікальність та самобутність гастрономічних звичаїв Бесарабії, “хранителями” яких і були мама Алекса та її подруга (болгарка за національністю) з села Баштанівка.

З цікавих та пікантних моментів, якими багати ресторан можна відзначити сіль, яка була випарувана з Лиману що поряд, яка ще й до того висушена з домішками лиманських водоростей. Кожен ранок випікається хліб за рецептом шефа (з кукурудзяної муки, з добавкою шкварок та бринзои, з житньої муки з добавленням цибулі і класичний пшеничний). Заклад пропонує чимало тематичних супів ( особливо цікавим є заму на висівковому квасі). Коров’яча бринза власного виробництва теж радує відвідувачів, її навіть добавляють у коктейлі. Інтер’єр прикрашають тарілки в етнічному стилі з теракоту та вишиті рушники роботи місцевих майстрів.

Назва Татар Бунар ( що означає татарський колодязь) – це перша назва містечка де жив ресторатор, з іншої сторони назва є символом колодязя, в якому гармонійно змішались різні етноси.

Від нас ми звичайно рекомендуємо усім одеситам завітати до нового ресторану – це однозначно розширить гастрономічний кругозір та смак.