Це один із небагатьох профільних закладів який відкрито волинськими лісівниками, екоресторан Yavir знаходиться в екологічно чистому лісовому масиві що поблизу автотраси Рівне-Луцьк та майже на межі областей.
Родзинка даного ресторану – це звичайно ж кухня, саме вона пропонує широкий перелік екзотичних та рідкісних для ресторанів страв, багато з яких готується зі справжньої екологічної дичини. Ще однією перевагою Yavir порівняно з міськими закладами є великий простір, реальна екологічність, територія для розваг та наявність комфортного відпочинку як для дорослих, так і малечам.
У всіх, хто побував тут хоч раз, мабуть не повернеться язик назвати цей ресторан «закладом громадського харчування». Це ультрасучасний та вишуканий український ресторан, хоча, що і дивно у даному контексті, він реально належить волинському державному підприємству.
Сучасний якісний дизайн ресторану, його привітний та працьовитий персонал забеспечують суто вишукані пропозиції для відвідувачів, у його меню не можна побачити вінегрету чи картопляного пюре, тому більшість клієнтів не вірять, що цей ресторан не є приватним. Саме волинські лісівники змогли поламати стереотипи та сформувати зовсім новий погляд на функціонування державного підприємства у даній сфері, особливо якщо відмітити той факт що цей заклад – це реконструйоване колишнє кафе «Колиба», яке радикально змінилося у новому амплуа та стало називатися Yavir.
На даний час Yavir знаходиться на балансі Звірівського державного лісомисливського підприємства. Хоча на початку роботи були і певні проблеми (наявність відповідних кадрів, обладнання та формування нової “клієнтської” бази), та з часом все вирішилося досить позитивно. На це пішло майже два роки і тепер заклад достойно конкурує з ресторанами Рівного та Луцька (адже він знаходиться практично по середині між ними), адже в ньому працює вже згуртований молодий колектив, основне завдання якого – це надання самих якісних послуг.
Для ефективного залучення клієнтів, лісівники наполегливо працювати з метою його постійного удосконалення. В контексті цього можна відмітити, що на протязі перших двох років роботи на території ресторану було добудовано тематичний вольєр для утримання диких тварин, також було облаштувано гарний дитячий майданчик, збільшується кількість альтанок, вкладаються кошти в додаткове облаштування території.
Головна візитівка ресторації Yavir – це страви з місцевої дичини, саме вони постійно та найефективніше приваблюють гурманів з навколишніх міст та дають привід для появи різних пліток щодо незаконності винищування дичини у волинському лісі. Хоча насправді уся дичина для страв закуповується у спеціалізованого київського підприємства, на що вказують і висновки Держветеринарної та фіто санітарної служб щодо про якості усієї продукції. Все легально. Але деколи все ж дичина з волинських лісів потрапляє на стіл відвідувачів Явору. Це є можливим завдяки тому, що господарство постійно надає послуги мисливцям з проведення полюваннь. І у тих випадках, коли мисливців цікавлять трофеї а не саме м’ясо, воно і лишаеєтья у господарстві, після чого передається до кухні Явору.
Лишити коментар