Сирники – досить популярна та смачна страва, яку можна готувати різними способами. Ось кілька класичних і цікавих рецептів сирників, які можна зробити з домашнього сиру, з манкою та різними способами приготування.

 

Сирники з домашнього сиру

Інгредієнти:

  • 500 г домашнього сирка
  • 1 яйце
  • 3-4 ст. ложки цукру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 4-5 ст. ложок борошна
  • Щіпка солі
  • Відро рослинної олії для смаження

Приготування:

Підготовка сиру: У глибокій мисці розімніть домашній сир за допомогою виделки або протріть через сито, щоб позбутися видимих грудочок.

Змішування інгредієнтів: Додайте яйце, цукор, ванільний цукор і сіль. Перемішайте до однорідної маси.

Додавання борошна: Поступово додавайте борошно і при цьому замішуйте тісто. Воно має бути досить густим, щоб можна було формувати сирники, але не надто сухим.

Формування сирників: Спочатку слід змочити руки водою та відщипнути невеликі порції тіста. Далі сформуйте товсті коржі потрібної форми.

Смаження: Розігрійте сковорідку з рослинною олією на середньому вогні. Обсмажуйте сирники з обох боків до золотистої скоринки (по 3-4 хвилини з кожного боку).

Подача: Подавайте сирники гарячими з медом, сметаною або ягідним соусом.

 

Сирники з манкою

Інгредієнти:

  • 400 г сиру
  • 1 яйце
  • 3-4 ст. ложки цукру
  • 2 ст. ложки манної крупи
  • 4 ст. ложки борошна
  • Щіпка солі
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

Підготовка сиру: У глибокій мисці розімніть сир, додайте яйце, цукор і сіль. Перемішайте.

Додавання манки: Вмішуйте манну крупу і залишіть отриману масу на 15-20 хвилин, щоб манка добряче розбухла.

Формування сирників: Поступово додавайте борошно, щоб отримати однорідність тіста. Сформуйте сирники потрібної форми та товщини (але не дуже товстими).

Смаження: Обсмажуйте на розігрітій сковорідці в рослинній олії до золотистої скоринки.

Подача: Подавайте з варенням або сметаною.

 

Сирники в аерогрилі

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 1 яйце
  • 3 ст. ложки цукру
  • 5 ст. ложок борошна
  • Щіпка солі

Приготування:

Приготування маси: У глибокій мисці з’єднайте всі інгредієнти та перемішайте до однорідної консистенції.

Формування сирників: Сформуйте з маси сирники.

Приготування в аерогрилі: Увімкніть аерогриль на 180°C і випікайте сирники протягом 15-20 хвилин, до золотистої скоринки, перевернувши їх на половині часу.

Подача: Подавайте з улюбленими добавками.

 

Сирники в духовці

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 1 яйце
  • 3-4 ст. ложки цукру
  • 6 ст. ложок борошна
  • Щіпка солі
  • Олія для змащування форми

Приготування:

Змішування інгредієнтів: У мисці змішайте сир, яйце, цукор і сіль. Додайте борошно і замісіть тісто.

Формування сирників: Сформуйте сирники і викладіть їх на деко, змащене олією.

Випікання: Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте сирники близько 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.

Подача: Подавайте гарячими з медом або джемом.

Ці класні рецепти сто процентів будуть корисні та допоможуть вам приготувати гарні та смачні сирники різними способами!

 

П’ять популярних рецептів сирників для професіоналів

 

 Класичні сирники

Інгредієнти:

  • Сир (відціджений) – 500 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Борошно – 150 г (і трохи для обсипання)
  • Розпушувач тіста – 1/2 ч. ложки (за бажанням)
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка (за бажанням)
  • Олія рослинна – для обсмажування

Приготування:

У глибокій мисці потрібно з’єднати сир з яйцем, цукром і сіллю. За бажання можна також додти ванільний цукор. Далі слід ретельно перемішати масу до доброї однорідності. З цією метою можна використовувати блендер або ж протерти через сито.

Поступово вмішуйте борошно в отриману раніше сирну масу. Тісто має бути еластичним і не липнути до рук. За необхідності можна додати розпушувач тіста.

Потім сформуйте невеликі круглі коржі (розмір – приблизно 5 см у діаметрі) і обваляйте їх у борошні.

Розігрійте сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Обсмажуйте сирники з обох боків до золотистої скоринки, близько 3-4 хвилин з кожного боку.

Викладіть готові сирники на паперовий рушник для того щоб позбутися зайвої олії. Подавайте гарячими зі сметаною або джемом.

 Сирники з родзинками

Інгредієнти:

  • Сир – 500 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Борошно – 150 г
  • Родзинки – 100 г
  • Олія рослинна – для смаження

Приготування:

Замочіть родзинки в гарячій воді на 15 хвилин, потім відцідіть і обсушіть.

У великій мисці з’єднайте сир, яйце, цукор і сіль. Міксером або виделкою розімніть до отримання однорідної маси.

Акратно перемішуйте все додаючи борошно і родзинки. Тісто має бути м’яким, але не липнути до рук.

Сформуйте з тіста коржі та обваляйте їх у борошні.

Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажуйте сирники до золотистої скоринки з обох боків.

Викладіть готові сирники на паперовий рушник і подавайте з медом або йогуртом.

 

Сирники з яблуками та корицею

Інгредієнти:

  • Сир – 500 г
  • Яблука – 2 шт. (середні, очищені та натерті)
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Кориця – 1 ч. ложка
  • Борошно – 150 г
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Олія рослинна – для смаження

Приготування:

У глибокій чаші з’єднайте сир, натерті яблука, яйце, цукор, корицю і сіль. Добре перемішайте.

Поступово додавайте борошно, довівши до бажаної консистенції тіста.

Сформуйте невеликі коржі, обваляйте в борошні.

На розігріту пательню з олією викладіть сирники й обсмажуйте до золотистого кольору.

Подавайте гарячими, посипавши цукром або поливши медом.

 

 Сирники з сиром і зеленою цибулею

Інгредієнти:

  • Сир – 500 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 70 г
  • Зелена цибуля – 50 г (дрібно нарізана)
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія рослинна – для смаження

Приготування:

У глибокій мисці з’єднайте сир, яйце, нарізану зелену цибулю, сіль і перець. Перемішайте до однорідності.

Поступово додавайте борошно до досягнення потрібної консистенції тіста.

Сформуйте невеликі коржі та обваляйте в борошні.

Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні, обсмажуйте сирники до золотистої скоринки з кожного боку.

Подавайте з відповідним соусом або сметаною.

 

Сирники з житнього борошна

Інгредієнти:

  • Сир – 500 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Житнє борошно – 100 г
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Олія рослинна – для смаження

Приготування:

У великій мисці з’єднайте сир, яйце, цукор і сіль. Розімніть до однорідного стану.

Додайте житнє борошно і замісіть тісто, яке має бути м’яким і еластичним.

Сформуйте круглі коржі, обваляйте їх у борошні.

Розігрійте сковорідку з рослинною олією. Обсмажуйте сирники до золотистої скоринки з обох боків.

Подавайте з медом, варенням або кефіром.

 

Ось і усі найпопулярніші рецепти з яких точно можна вибрати щось для себе.