Сирники – досить популярна та смачна страва, яку можна готувати різними способами. Ось кілька класичних і цікавих рецептів сирників, які можна зробити з домашнього сиру, з манкою та різними способами приготування.
Сирники з домашнього сиру
Інгредієнти:
- 500 г домашнього сирка
- 1 яйце
- 3-4 ст. ложки цукру
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 4-5 ст. ложок борошна
- Щіпка солі
- Відро рослинної олії для смаження
Приготування:
Підготовка сиру: У глибокій мисці розімніть домашній сир за допомогою виделки або протріть через сито, щоб позбутися видимих грудочок.
Змішування інгредієнтів: Додайте яйце, цукор, ванільний цукор і сіль. Перемішайте до однорідної маси.
Додавання борошна: Поступово додавайте борошно і при цьому замішуйте тісто. Воно має бути досить густим, щоб можна було формувати сирники, але не надто сухим.
Формування сирників: Спочатку слід змочити руки водою та відщипнути невеликі порції тіста. Далі сформуйте товсті коржі потрібної форми.
Смаження: Розігрійте сковорідку з рослинною олією на середньому вогні. Обсмажуйте сирники з обох боків до золотистої скоринки (по 3-4 хвилини з кожного боку).
Подача: Подавайте сирники гарячими з медом, сметаною або ягідним соусом.
Сирники з манкою
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 1 яйце
- 3-4 ст. ложки цукру
- 2 ст. ложки манної крупи
- 4 ст. ложки борошна
- Щіпка солі
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
Підготовка сиру: У глибокій мисці розімніть сир, додайте яйце, цукор і сіль. Перемішайте.
Додавання манки: Вмішуйте манну крупу і залишіть отриману масу на 15-20 хвилин, щоб манка добряче розбухла.
Формування сирників: Поступово додавайте борошно, щоб отримати однорідність тіста. Сформуйте сирники потрібної форми та товщини (але не дуже товстими).
Смаження: Обсмажуйте на розігрітій сковорідці в рослинній олії до золотистої скоринки.
Подача: Подавайте з варенням або сметаною.
Сирники в аерогрилі
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 1 яйце
- 3 ст. ложки цукру
- 5 ст. ложок борошна
- Щіпка солі
Приготування:
Приготування маси: У глибокій мисці з’єднайте всі інгредієнти та перемішайте до однорідної консистенції.
Формування сирників: Сформуйте з маси сирники.
Приготування в аерогрилі: Увімкніть аерогриль на 180°C і випікайте сирники протягом 15-20 хвилин, до золотистої скоринки, перевернувши їх на половині часу.
Подача: Подавайте з улюбленими добавками.
Сирники в духовці
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 1 яйце
- 3-4 ст. ложки цукру
- 6 ст. ложок борошна
- Щіпка солі
- Олія для змащування форми
Приготування:
Змішування інгредієнтів: У мисці змішайте сир, яйце, цукор і сіль. Додайте борошно і замісіть тісто.
Формування сирників: Сформуйте сирники і викладіть їх на деко, змащене олією.
Випікання: Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте сирники близько 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.
Подача: Подавайте гарячими з медом або джемом.
Ці класні рецепти сто процентів будуть корисні та допоможуть вам приготувати гарні та смачні сирники різними способами!
П’ять популярних рецептів сирників для професіоналів
Класичні сирники
Інгредієнти:
- Сир (відціджений) – 500 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. ложки
- Сіль – 1/2 ч. ложки
- Борошно – 150 г (і трохи для обсипання)
- Розпушувач тіста – 1/2 ч. ложки (за бажанням)
- Ванільний цукор – 1 ч. ложка (за бажанням)
- Олія рослинна – для обсмажування
Приготування:
У глибокій мисці потрібно з’єднати сир з яйцем, цукром і сіллю. За бажання можна також додти ванільний цукор. Далі слід ретельно перемішати масу до доброї однорідності. З цією метою можна використовувати блендер або ж протерти через сито.
Поступово вмішуйте борошно в отриману раніше сирну масу. Тісто має бути еластичним і не липнути до рук. За необхідності можна додати розпушувач тіста.
Потім сформуйте невеликі круглі коржі (розмір – приблизно 5 см у діаметрі) і обваляйте їх у борошні.
Розігрійте сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Обсмажуйте сирники з обох боків до золотистої скоринки, близько 3-4 хвилин з кожного боку.
Викладіть готові сирники на паперовий рушник для того щоб позбутися зайвої олії. Подавайте гарячими зі сметаною або джемом.
Сирники з родзинками
Інгредієнти:
- Сир – 500 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 3 ст. ложки
- Сіль – 1/2 ч. ложки
- Борошно – 150 г
- Родзинки – 100 г
- Олія рослинна – для смаження
Приготування:
Замочіть родзинки в гарячій воді на 15 хвилин, потім відцідіть і обсушіть.
У великій мисці з’єднайте сир, яйце, цукор і сіль. Міксером або виделкою розімніть до отримання однорідної маси.
Акратно перемішуйте все додаючи борошно і родзинки. Тісто має бути м’яким, але не липнути до рук.
Сформуйте з тіста коржі та обваляйте їх у борошні.
Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажуйте сирники до золотистої скоринки з обох боків.
Викладіть готові сирники на паперовий рушник і подавайте з медом або йогуртом.
Сирники з яблуками та корицею
Інгредієнти:
- Сир – 500 г
- Яблука – 2 шт. (середні, очищені та натерті)
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. ложки
- Кориця – 1 ч. ложка
- Борошно – 150 г
- Сіль – 1/2 ч. ложки
- Олія рослинна – для смаження
Приготування:
У глибокій чаші з’єднайте сир, натерті яблука, яйце, цукор, корицю і сіль. Добре перемішайте.
Поступово додавайте борошно, довівши до бажаної консистенції тіста.
Сформуйте невеликі коржі, обваляйте в борошні.
На розігріту пательню з олією викладіть сирники й обсмажуйте до золотистого кольору.
Подавайте гарячими, посипавши цукром або поливши медом.
Сирники з сиром і зеленою цибулею
Інгредієнти:
- Сир – 500 г
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 70 г
- Зелена цибуля – 50 г (дрібно нарізана)
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія рослинна – для смаження
Приготування:
У глибокій мисці з’єднайте сир, яйце, нарізану зелену цибулю, сіль і перець. Перемішайте до однорідності.
Поступово додавайте борошно до досягнення потрібної консистенції тіста.
Сформуйте невеликі коржі та обваляйте в борошні.
Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні, обсмажуйте сирники до золотистої скоринки з кожного боку.
Подавайте з відповідним соусом або сметаною.
Сирники з житнього борошна
Інгредієнти:
- Сир – 500 г
- Яйце – 1 шт.
- Житнє борошно – 100 г
- Цукор – 2 ст. ложки
- Сіль – 1/2 ч. ложки
- Олія рослинна – для смаження
Приготування:
У великій мисці з’єднайте сир, яйце, цукор і сіль. Розімніть до однорідного стану.
Додайте житнє борошно і замісіть тісто, яке має бути м’яким і еластичним.
Сформуйте круглі коржі, обваляйте їх у борошні.
Розігрійте сковорідку з рослинною олією. Обсмажуйте сирники до золотистої скоринки з обох боків.
Подавайте з медом, варенням або кефіром.
Ось і усі найпопулярніші рецепти з яких точно можна вибрати щось для себе.
Лишити коментар