Кращі рецепти корисних супів для дітей

Ось кілька самих цікавих та корисних рецептів коректного приготування кращих дитячих супів, а також інформація про калорії, вітаміни та корисні речовини, що містяться в них, що дає можливість краще розуміти їх склад та користь.

 

  1. Суп із курячими фрикадельками

Інгредієнти:

  • Куряче філе: 300 г
  • Морква: 1 шт.
  • Картопля: 2 шт.
  • Цибуля: 1 шт.
  • Зелень (петрушка, кріп тощо): за смаком
  • Вода: 1,5 л
  • Сіль, перець, інші спеції: за смаком

Приготування:

Куряче філе слід добряче подрібнити і сформуйте з нього невеликі фрикадельки.

Воду потрібно буде довести до кипіння, додати нарізані овочі та фрикадельки.

Варіть 20-30 хвилин, посоліть і додайте потрібну зелень.

Калорійність на порцію (250 мл): 150-180 ккал

Вітаміни: A, C, B6, B12, фолієва кислота

Корисні речовини: білки, жири, вуглеводи, залізо, кальцій

  1. Овочевий суп-пюре

Інгредієнти:

  • Броколі: 200 г
  • Цвітна капуста: 200 г
  • Картопля: 1 шт.
  • Цибуля: 1 шт.
  • Оливкова олія: 1 ст. ложка
  • Вода: 1,5 л
  • Сіль, перець: за смаком

Приготування:

Овочі слід буде нарізати та відварити до досягнення ними м’якості.

Злийте частину води, додайте оливкову олію і перетріть все що лишилося у пюре будь-яким зручним способом.

Калорійність на порцію (250 мл): 80-100 ккал.

Вітаміни: A, C, K, фолієва кислота

Корисні речовини: клітковина, антиоксиданти, кальцій

 

  1. Суп із гречкою та овочами

Інгредієнти:

  • Гречана крупа: 100 г
  • Морква: 1 шт.
  • Картопля: 2 шт.
  • Цибуля: 1 шт.
  • Вода: 1,5 л
  • Зелень: за смаком
  • Сіль: за смаком

Приготування:

Спершу потрібно обсмажити цибулю з морквою, потім додати до них нарізану картоплю і гречку.

Залийте водою, поступово доведіть до кипіння і далі варіть 20-30 хвилин.

Калорійність на порцію (250 мл): 130-150 ккал.

Вітаміни: B1, B2, B6, C, E

Корисні речовини: магній, фосфор, клітковина

 

  1. Суп із фрикадельками з індички

Інгредієнти:

  • Індичка (фарш): 300 г
  • Морква: 1 шт.
  • Картопля: 2 шт.
  • Цибуля: 1 шт.
  • Вода: 1,5 л
  • Зелень: за смаком
  • Сіль, перець: за смаком

Приготування:

Із фаршу сформуйте кульки-фрикадельки.

У воді відваріть овочі і потім додайте фрикадельки.

Варіть до готовності.

Калорійність на порцію (250 мл): 160-190 ккал.

Вітаміни: B3, B6, C, D

Корисні речовини: білки, залізо, цинк

 

  1. Суп із сочевицею та овочами

Інгредієнти:

  • Сочевиця: 100 г
  • Морква: 1 шт.
  • Картопля: 1 шт.
  • Цибуля: 1 шт.
  • Вода: 1,5 л
  • Спеції: за смаком

Приготування:

Промийте сочевицю і відваріть до м’якості.

Додайте усі нарізані овочі та варіть до готовності.

Калорійність на порцію (250 мл): 120-140 ккал.

Вітаміни: B1, B6, C, фолієва кислота

Корисні речовини: білки, клітковина, залізо

 

Загалом для дитячого харчування намагайтеся завжди використовувати тільки свіжі та якісні інгредієнти. За можливості слід виключити продукти, що містять усілякі штучні добавки та консерванти. В ідеалі рекомендуємо підлаштувати рецепти під смакові вподобання та вік дитини.

Ці рецепти прості в приготуванні та містять багато вітамінів і мінералів, необхідних для росту та розвитку дітей.