Кращі рецепти корисних супів для дітей
Ось кілька самих цікавих та корисних рецептів коректного приготування кращих дитячих супів, а також інформація про калорії, вітаміни та корисні речовини, що містяться в них, що дає можливість краще розуміти їх склад та користь.
-
Суп із курячими фрикадельками
Інгредієнти:
- Куряче філе: 300 г
- Морква: 1 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Цибуля: 1 шт.
- Зелень (петрушка, кріп тощо): за смаком
- Вода: 1,5 л
- Сіль, перець, інші спеції: за смаком
Приготування:
Куряче філе слід добряче подрібнити і сформуйте з нього невеликі фрикадельки.
Воду потрібно буде довести до кипіння, додати нарізані овочі та фрикадельки.
Варіть 20-30 хвилин, посоліть і додайте потрібну зелень.
Калорійність на порцію (250 мл): 150-180 ккал
Вітаміни: A, C, B6, B12, фолієва кислота
Корисні речовини: білки, жири, вуглеводи, залізо, кальцій
-
Овочевий суп-пюре
Інгредієнти:
- Броколі: 200 г
- Цвітна капуста: 200 г
- Картопля: 1 шт.
- Цибуля: 1 шт.
- Оливкова олія: 1 ст. ложка
- Вода: 1,5 л
- Сіль, перець: за смаком
Приготування:
Овочі слід буде нарізати та відварити до досягнення ними м’якості.
Злийте частину води, додайте оливкову олію і перетріть все що лишилося у пюре будь-яким зручним способом.
Калорійність на порцію (250 мл): 80-100 ккал.
Вітаміни: A, C, K, фолієва кислота
Корисні речовини: клітковина, антиоксиданти, кальцій
-
Суп із гречкою та овочами
Інгредієнти:
- Гречана крупа: 100 г
- Морква: 1 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Цибуля: 1 шт.
- Вода: 1,5 л
- Зелень: за смаком
- Сіль: за смаком
Приготування:
Спершу потрібно обсмажити цибулю з морквою, потім додати до них нарізану картоплю і гречку.
Залийте водою, поступово доведіть до кипіння і далі варіть 20-30 хвилин.
Калорійність на порцію (250 мл): 130-150 ккал.
Вітаміни: B1, B2, B6, C, E
Корисні речовини: магній, фосфор, клітковина
-
Суп із фрикадельками з індички
Інгредієнти:
- Індичка (фарш): 300 г
- Морква: 1 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Цибуля: 1 шт.
- Вода: 1,5 л
- Зелень: за смаком
- Сіль, перець: за смаком
Приготування:
Із фаршу сформуйте кульки-фрикадельки.
У воді відваріть овочі і потім додайте фрикадельки.
Варіть до готовності.
Калорійність на порцію (250 мл): 160-190 ккал.
Вітаміни: B3, B6, C, D
Корисні речовини: білки, залізо, цинк
-
Суп із сочевицею та овочами
Інгредієнти:
- Сочевиця: 100 г
- Морква: 1 шт.
- Картопля: 1 шт.
- Цибуля: 1 шт.
- Вода: 1,5 л
- Спеції: за смаком
Приготування:
Промийте сочевицю і відваріть до м’якості.
Додайте усі нарізані овочі та варіть до готовності.
Калорійність на порцію (250 мл): 120-140 ккал.
Вітаміни: B1, B6, C, фолієва кислота
Корисні речовини: білки, клітковина, залізо
Загалом для дитячого харчування намагайтеся завжди використовувати тільки свіжі та якісні інгредієнти. За можливості слід виключити продукти, що містять усілякі штучні добавки та консерванти. В ідеалі рекомендуємо підлаштувати рецепти під смакові вподобання та вік дитини.
Ці рецепти прості в приготуванні та містять багато вітамінів і мінералів, необхідних для росту та розвитку дітей.
Лишити коментар