Огляд кращих рецептів салату Олів’є.

Нижче приводимо кілька самих цікавих рецептів, які перевірені часом та мільйонами гурманів.

 

Класичний салат Олів’є

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 3 яйця
  • 2 моркви
  • 300 г вареної ковбаси (або курячого філе)
  • 1 склянка зеленого горошку (консервованого)
  • 3-4 солоних огірка
  • 100 г майонезу

Сіль і перець за смаком

Зелень для прикрашання (за бажанням)

Приготування:

Відваріть картоплю та моркву в мундирі до готовності. Остудіть, очистіть і наріжте кубиками.

Відваріть яйця, остудіть, очистіть і наріжте.

Наріжте ковбасу і солоні огірки теж кубиками.

У глибокій мисці змішайте всі інгредієнти: картоплю, моркву, яйця, ковбасу, огірки та зелений горошок.

Додайте майонез, посоліть і поперчіть за смаком. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти об’єднувалися.

Приберіть салат у холодильник на 30 хвилин перед подачею, щоб він настоявся.

Подавайте, прикрасивши зеленню.

Салат Олів’є з куркою та яблуком

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 4 картоплини
  • 2 моркви
  • 2 яйця
  • 1 зелене яблуко
  • 1 склянка зеленого горошку (консервованого)
  • 3-4 солоних огірка
  • 100 г майонезу
  • Сіль і перець за смаком
  • Зелень для прикрашання

Приготування:

Відваріть курячі філе до готовності, остудіть і наріжте кубиками.

Відваріть картоплю і моркву, остудіть, почистіть і наріжте кубиками.

Відваріть яйця, остудіть і наріжте.

Яблуко наріжте кубиками (за бажання, можна видалити шкірку).

У глибокій мисці з’єднайте курку, картоплю, моркву, яйця, яблуко, огірки та горошок.

Заправте майонезом, додайте сіль і перець за смаком. Добре перемішайте.

Подавайте, прикрасивши зеленню.

 

Вегетаріанський салат Олів’є

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 3 яйця (або 100 г тофу для веганського варіанту)
  • 2 моркви
  • 2 солодких перці (різних кольорів)
  • 1 склянка зеленого горошку (консервованого)
  • 3-4 солоних огірка
  • 100 г майонезу (або веганського майонезу)
  • Сіль і перець за смаком
  • Зелень для прикрашання

Приготування:

Відваріть картоплю та моркву до готовності. Остудіть, очистіть і наріжте кубиками.

Якщо використовуєте яйця, зваріть їх круто, остудіть і наріжте. Якщо вибрали тофу, наріжте його направо кубиками.

Наріжте солодкий перець і солоні огірки кубиками.

У глибокій мисці з’єднайте всі інгредієнти: картоплю, моркву, яйця (або тофу), перець, горошок і огірки.

Заправте майонезом, додайте сіль і перець за смаком. Добре перемішайте.

Подавайте, прикрасивши зеленню.

Рекомендуємо спробувати приготувати кожен із цих варіантів салату Олів’є і Ви точно знайдете серед них свій улюблений варіант для святкового столу чи на кожен день. Приємного апетиту!