Огляд кращих рецептів салату Олів’є.
Нижче приводимо кілька самих цікавих рецептів, які перевірені часом та мільйонами гурманів.
Класичний салат Олів’є
Інгредієнти:
- 4 картоплини
- 3 яйця
- 2 моркви
- 300 г вареної ковбаси (або курячого філе)
- 1 склянка зеленого горошку (консервованого)
- 3-4 солоних огірка
- 100 г майонезу
Сіль і перець за смаком
Зелень для прикрашання (за бажанням)
Приготування:
Відваріть картоплю та моркву в мундирі до готовності. Остудіть, очистіть і наріжте кубиками.
Відваріть яйця, остудіть, очистіть і наріжте.
Наріжте ковбасу і солоні огірки теж кубиками.
У глибокій мисці змішайте всі інгредієнти: картоплю, моркву, яйця, ковбасу, огірки та зелений горошок.
Додайте майонез, посоліть і поперчіть за смаком. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти об’єднувалися.
Приберіть салат у холодильник на 30 хвилин перед подачею, щоб він настоявся.
Подавайте, прикрасивши зеленню.
Салат Олів’є з куркою та яблуком
Інгредієнти:
- 2 курячих філе
- 4 картоплини
- 2 моркви
- 2 яйця
- 1 зелене яблуко
- 1 склянка зеленого горошку (консервованого)
- 3-4 солоних огірка
- 100 г майонезу
- Сіль і перець за смаком
- Зелень для прикрашання
Приготування:
Відваріть курячі філе до готовності, остудіть і наріжте кубиками.
Відваріть картоплю і моркву, остудіть, почистіть і наріжте кубиками.
Відваріть яйця, остудіть і наріжте.
Яблуко наріжте кубиками (за бажання, можна видалити шкірку).
У глибокій мисці з’єднайте курку, картоплю, моркву, яйця, яблуко, огірки та горошок.
Заправте майонезом, додайте сіль і перець за смаком. Добре перемішайте.
Подавайте, прикрасивши зеленню.
Вегетаріанський салат Олів’є
Інгредієнти:
- 4 картоплини
- 3 яйця (або 100 г тофу для веганського варіанту)
- 2 моркви
- 2 солодких перці (різних кольорів)
- 1 склянка зеленого горошку (консервованого)
- 3-4 солоних огірка
- 100 г майонезу (або веганського майонезу)
- Сіль і перець за смаком
- Зелень для прикрашання
Приготування:
Відваріть картоплю та моркву до готовності. Остудіть, очистіть і наріжте кубиками.
Якщо використовуєте яйця, зваріть їх круто, остудіть і наріжте. Якщо вибрали тофу, наріжте його направо кубиками.
Наріжте солодкий перець і солоні огірки кубиками.
У глибокій мисці з’єднайте всі інгредієнти: картоплю, моркву, яйця (або тофу), перець, горошок і огірки.
Заправте майонезом, додайте сіль і перець за смаком. Добре перемішайте.
Подавайте, прикрасивши зеленню.
Рекомендуємо спробувати приготувати кожен із цих варіантів салату Олів’є і Ви точно знайдете серед них свій улюблений варіант для святкового столу чи на кожен день. Приємного апетиту!
Лишити коментар